Haza > Hírek > Tartalom

Előnyei nitrogén generátorok használt az élelmiszeriparban

Jan 09, 2021

Az élelmiszer-megőrzési nitrogéngenerátor egy nagy tisztaságú nitrogéngenerátor, amelyet kifejezetten az élelmiszer-csomagoló és -konzerváló ipar számára terveztek, amely a fejlett PSA nyomásingadozás-adszorpciós elvén alapul, szénmolekuláris szitát használva a nitrogén és az oxigén sűrített levegőtől való elkülönítésére. Száraz, folyamatos és tiszta nitrogént biztosít az élelmiszer-csomagoláshoz, az italkeveréshez, a gyümölcs- és zöldségtároláshoz, a gabonagázosításhoz, az élelmiszer nitrogénfelfújásához stb. Gyors nitrogéngyártási sebességgel, nagy tisztaságú, kompakt szerkezettel, kényelmes mozgással, alacsony befektetéssel, egyszerű karbantartással, mikroszámítógéppel történő automatikus vezérléssel, energiatakarékossággal és egyéb funkciókkal rendelkezik.


Az élelmiszeripar speciális nitrogéngenerátora alkalmas a gabonazöld tárolásra, a Penghua élelmiszer-nitrogén töltő csomagolására, a zöldségek tartósítására, a bortömítésre (konzerválásra) és a tartósításra stb.

food industry

A nitrogén jellege:

1. Mivel a nitrogén kémiai tulajdonságai stabilak, tartósítóhatást tud kifejteni; másodszor, megakadályozhatja, hogy a törékeny élelmiszerek (például a burgonyachips)


2. A nitrogéngáz steril, pormentes és szagtalan, megfelel az élelmiszer-tároló és -tartósító ipar által megkövetelt nitrogénkövetelményeknek.


A nitrogéntöltés szerepe az élelmiszer-csomagolásban:

1. Korrózió- és frisstartás: Az élelmiszer romlását többnyire az O2 hatására fellépő oxidációs reakció okozza, és elősegíti a mikroorganizmusok és baktériumok szaporodását, hogy az élelmiszer-romlást okozzon. Egyfajta fullasztó inert gázként az N2 megfulladhat és gátolhatja a baktériumok terjedését az élelmiszerekben. Az N2 használatának célja az O2 eltávolítása és az élelmiszer oxidációjának és légzésének lassítása. Az N2 oldhatósága vízben és olajban nagyon kicsi, és az N2 élelmiszer általi adszorpciója is kicsi. Ezért a nitrogén jobb gáz az élelmiszer-megőrzésés megőrzése érdekében.


2. Az élelmiszer formájának védelme: A nitrogénnel töltött csomagolás is jó szerepet játszhat a benne lévő élelmiszer alakjának védelmében: megakadályozza a ropogós és törékeny élelmiszerek összetörését; kerülje a nyomás közötti egyensúlyhiányt a belső és külső nyomás és a nyomás, hogy a kötvény a csomagolt élelmiszer együtt, Hogy a textúra kemény; még a szabálytalan formájú élelmiszerek is megőrizhetik a csomagolás felületének szépségét, és csökkenthetik az élelmiszer romlását a felületi redők által okozott kár miatt.


3. Gáz a sör, bor, és gyümölcslé termelés: Erjedés után, nitrogén tisztaságú 98% vagy annál nagyobb használják termelési gáz szűrés, szállítás, kedvéért ellennyomás, konzerválás és egyéb folyamatok. Nitrogén-kipufogó hatékonyan elkerülni A kár az oxigén javíthatja az íz stabilitását a sör és a bor, és ne sok probléma, mint például az "öregedés íze" és az "üledék".


Az élelmiszer-nitrogén töltőgép működési elve:

A nyomás swing adszorpciós nitrogén generátor (nitrogén generátor, nitrogén generátor) használ sűrített levegő, mint a nyersanyag, és használja a nagy teljesítményű szén-dioxid-szita szelektíven adszorbeált oxigén és nitrogén közvetlenül nitrogént termelni.


A tisztított sűrített levegő nyomás alatt adszorbeálódik, és csökkentett nyomás alatt deszorbeálódik a nyomásingadozás adszorpciója alatt. A kinetikus hatás miatt a szénmolekuláris szita mikroóráiban kisebb kinetikus átmérőjű oxigénmolekulák diffúziós sebessége sokkal nagyobb, mint a nitrogénmolekuláké. Mielőtt az adszorpció eléri az egyensúlyt, a nitrogén dúsul a gázfázisban, és a termék nitrogént nyer. Ezután a normál nyomásra történő dekompresszióval az adszorbeált nitrogént és más szennyeződési komponenseket deszornálják, hogy megvalósítsák a szénmolekuláris szita regenerálódását.


Nyomás swing adszorpciós nitrogén generátorok (nitrogén generátorok, nitrogén generátorok) általában két párhuzamos adszorberek, nyitott és zárja be a pneumatikus szelep a PLC program vezérlő, felváltva fut a nyomás adszorpciós és dekompressziós regenerációs műveletek, és folyamatosan a kínálat nyersanyagok Air, folyamatos nitrogéntermelés.


Rendszerfüggvények

● Kényelmes indítás, gyors nitrogéntermelés, stabil nitrogén és folyamatos gáztermelés.

● Mikroszámítógép-vezérlés, kis helyigény, alacsony zajszint, teljesen automatikus működés, kényelmes mozgás stb.

● A névleges áramlási sebesség és a termék gáztisztasága automatikusan be van állítva.

● Nitrogén tisztaság, áramlás online észlelés és elemzés, korlátlan hang- és fényriasztás.

● Biztonságos működés, felügyelet nélküli, csatlakoztatott távirányító.